Jan Latinne

jan_latinne_preview

Jan Latinne (Hamont, België 1936) is een autodidact die altijd een heel eigenzinnige en kleurrijke beeldentaal ontwikkeld heeft. Hij overschrijdt zegevierend de geluidsmuur die kunst van kunst scheidt en beschikt over een mysterieuze, haast hemelse gave om kleuren te laten versmelten tot unieke parels van harmonie. Hij is een goochelaar, die componeert met kleuren, zoals Mozart met muzieknoten: speels en dartel, frivool en blij. Dikwijls ongecompliceerd als een kind. Jan bouwt feesten op doek.

Iedere nieuwe tentoonstelling zorgt hij voor verrassingen. Wat hij in ‘La Fille d’Oscar’ toont is weer een hoogmis van optimisme. Jan Latinne is thans 82 en is een levende paradox, hoe ouder hij wordt hoe jonger zijn kunst oogt. Zijn werk is een hommage aan de levenslust.

Luc Cops